Afgelopen Contactpersoon Ann-Sophie Hofman ann-sophie.hofman@samenlevingsopbouw.be

Hover over onze projecten en klik voor meer info

Een tijdelijkinvullingsproject met een duurzaam karakter

Volkstuintjes

De Site herbergt 160 minimoestuinen, waarbij een perceel 4m² in oppervlakte bedraagt. De met oude boordstenen gebouwde bakken staan bovenop de oude fabrieksvloer. Bewoners kunnen maximum 16m² gebruiken. Een perceel van 4m² kan je huren voor 150 Torekes per jaar. Daarbij kan je gebruik maken van het gemeenschappelijke werkmateriaal, heb je toegang tot water en kan je tien vormingssessies volgen, verzorgd door de vzw Velt.

Meer lezen

BMX parcour

De Site herbergt voor de sportievelingen een BMX parcour. 

Meer lezen

Stadsakker

Bovenop de voormalige fabrieksvloer hebben we twee stadsakkers aangelegd. +/- 4000 zandzakjes houden de 3000 kub zwart goud vast. Alles goed voor 3000 m² vruchtbaarheid.

Meer lezen

Ontmoetingscontainer

Onze ontmoetingscontainer staat op een oude betonnen sokkel van de voormalige Alcatel fabriek. Zijn we aanwezig op het terrein, dan is de kans groot dat er een kop verse koffie te vinden is. De container is de uitvalsbasis voor de vrijwilligers en bezoekers. We stellen deze ruimte graag ter beschikking van de buurt voor verjaardagsfeestjes, vergaderingen, samenkomsten, koffieklets,… 

Meer lezen

Speelterrein

De Site moet een plek zijn voor groot en klein. Daarom is er ook het speelterrein, een reusachtige zandbak, schommels en een speeltoren waar de kleintjes zich kunnen uitleven. Kinderen kunnen er kampen bouwen, klimmen, ravotten,… We hebben heel wat spelmateriaal ter beschikking in onze materiaalcontainer.

Meer lezen

Voetbalterrein

Niet alleen STVV beschikt over een schitterend kunstgras-voetbalveld! Ook op de Site kan je komen voetballen op onze fantastischee kunstgrasmat.

Meer lezen

Stadsboerderij

Onze 30 kippen zorgen niet alleen voor leven op De Site, maar ook voor heel veel verse eitjes die snel hun weg naar vrijwilligers en de Sociale Kruidenier vinden. De kippen worden vergezeld van een aantal schattige konijntjes.

Meer lezen

Bijenkorven

Sinds 2012 is De Site de fiere bezitter van haar eigen bijenkorven. De bijen zorgen voor extra bedrijvigheid op De Site. Enkele vrijwilligers uit de wijk onderhouden en beheren de korven en als alles naar wens verloopt, hebben we binnenkort onze eigen ‘Rabot-honing’.

Meer lezen

Serre

Onze prachtige serre bovenop onze materiaalcontainer is de ideale ruimte om onze plantjes voor te kweken. Dit jaar zullen we de serre vooral gebruiken voor her kweken van onze kruiden.

Meer lezen

fietsherstelplaats

Onze fietsherstelplaats is helemaal operationeel. Dagelijks vinden heel wat mensen de weg naar de rode container op de Site om zelf kleine herstellingen aan hun geliefde tweewieler uit te voeren.

Meer lezen

Rabotsite actua

20 apr 2017

Aankondigingen

koop een fiets met Torekes

De Site herbergt een fietsherstelplaats waar Emil oude fietsen een nieuw leven geeft. Emil volgt momenteel een opleiding als fietsenmaker en staat je graag bij, bij het herstellen van je fiets. We hebben diverse onderdelen en wisselstukken in ons…

Meer lezen
Lavagraphics