de tijdelijke invulling op het Boerenhof krijgt méér en méér vorm

Na het goeie nieuws die de schepenen Tom Balthazar en Tine Heyse ons vorige zondag brachten tijdens de stadslandbouwtoer doorheen het Rabot/Blaisantvest (met als goede nieuws: geen parking op het Boerenhof, enkel een aantal plaatsen voor auto delen en fietsenstalling)  is er aan de bewoners geen houden meer aan!

Wat een drive, wat een dynamiek, wat een enthousiasme ! 

De grond werd bewerkt wat geen evidentie is na zo'n droge periode maar het hard labeur zorgde ervoor dat we konden starten met het planten van een 60 tal pompoenplantjes. Na het oogsten van de pompoenen gaan buurtbewoners andere buurtbewoners traketeren met lekkere, eigen gemaakte pompoengerechtjes :)

Verschillende groenbemesters werden ingezaaid, facelia en mosterdbloem. Deze zomer zullen ze zorgen voor een mooie, blauw gele bloemenweide. Dat zal een paradijs zijn voor vele insecten en... niet te vergeten voor het oog. Na de zomer gaan we het afmaaien en infrezen wat zorgt voor een meer vruchtbare grond.

We zaaiden een grasvlakte in voor de kindjes, momenteel denken we nog na over een eventuele zonneluifel boven het grasperk.

Er zijn nog zoveel plannen en de goesting is er maar het meest belangrijke, twas weeral een dag waar solidariteit tussen verschillende mensen ongelooflijk zichtbaar werd en dit moeten we koesteren en verder organiseren.  Wij houden hiervan !

Wordt vervolgd .....

comments powered by Disqus
Lavagraphics