We hadden vorig jaar 350 kroppen sla

Onze stadsakker is 1500m² groot en wordt de komende maanden verdubbeld in omvang

Er werden massa’s aardbeien gepland en niet 1 verkocht, maar uitgedeeld aan bezoekers, vrijwilligers …

Munt, rozemarijn, peterselie, mosterdblad, kerrij, peterselie en bieslook zijn de meest gevraagde kruiden.

Volkstuintjes BMX parcour

Stadsakker

Bovenop de voormalige fabrieksvloer hebben we twee stadsakkers aangelegd. +/- 4000 zandzakjes houden de 3000 kub zwart goud vast. Alles goed voor 3000 m² vruchtbaarheid.

Naast een uitgebreid kruidenpalet hebben we verschillende groenten op de akkers staan. De groenten worden afgezet aan de Sciale Kuidenier, Eetcafé Toreken en bewoners uit de wijk. Op die manier zetten we in op het ‘korte keten’-principe: groenten telen én eten in de wijk zonder vervuiling van energie vretende koelkasten of transport. Bovendien kunnen we onze groenten kraakvers leveren. Een half uur na het oogsten, liggen ze op uw bord in eetcafé Toreken of liggen ze al bij de Sociale Kuidenier al te wachten om mee naar huis genomen te worden. We hebben op onze akker een kleine serre staan voor planten die houden van een warmer klimaat, zoals tomaten, paprika, aubergines,…Al onze groenten zijn helemaal biologisch geteeld. Dus zonder pesticiden en insecticiden maar wel met alternatieven !

Groenten kopen kan met Torekes. Wil je zelf verse groenten kopen met Torekes, kom gerust eens langs. We oogsten de groenten voor jou meteen.

 

Lavagraphics