wicked urban farming

De ruimte in en om de stad is schaars en de competitie om deze ruimte is groot. Als we het proces van stadslandbouw willen verder zetten moeten we durven out off the box te denken. We zijn ervan overtuigd dat stadslandbouw in tijdelijke of permanente vormen in te passen is in de stedelijke structuur van het Rabot. 

Om op deze nood een antwoord te bieden gaan we samen met onze bewoners een samenwerking aan met de UGent (industrieel ontwerp) en het hoogtechnologisch bedrijf Urban cropsWe willen met dit experiment onderzoeken of we in de toekomst onze Sociale Kruidenier en Eetcafé Toreke kunnen blijven bevoorraden van verse, lokaal geteelde groenten wanneer ons stadslandbouw project op De Site verdwijnt. 

De idee is dat verschillende teams in co-creatie (studenten/bewoners/technici) een set-up ontwerpen en exploiteren om slasoorten op hydrocultuur met gecontroleerd licht te kweken. Urban crops zal hierbij de technische ondersteuning bieden. 

Wil je mee denken/werken aan dit project? Vergezel ons dan op de kick off van het project 'wicked urban farming' op 10 februari.

 

comments powered by Disqus

Gerelateerde activiteiten

Lavagraphics