Rabot op je Bord

Beste klanten,

De Sociale Kruideniers Gent vzw en haar activiteiten (sociale kruidenier, ‘Rabot op je bord’, 2e handskledij) verhuizen in het najaar 2017 naar het Buurtcentrum Rabot (Jozef II-straat 104-106, Gent), samen met de weggeefwinkel. We zijn onze werking hiervoor aan het optimaliseren en daarom zetten we de verkoop via de webshop even ‘on hold’ tot we opnieuw gehuisvest zijn op de nieuwe locatie.

In afwachting van de verhuis kunnen de producten van ‘Rabot op je bord’ nog steeds aangekocht worden in de sociale kruidenier zelf (Pannestraat 1, Gent), maar ook bij Akker en Ambacht (Korte Keten winkel – Meibloemstraat 86, Gent).

Alvast bedankt voor het begrip,


Vriendelijke groeten,


Team ‘Rabot op je bord’
 

 

 

Met de oogst van stadsakker De Site en groenten –en fruitoverschotten
van supermarkten die nog perfect in orde zijn maken vrijwilligers lekkere gerechten zoals vegetarische sauzen en gerechten, boterhamsalades, confituur, ingemaakte groenten, enz.

Rabot op je bord staat voor:

KORTE KETEN: De producten worden gemaakt met de oogst van de stadsakker op De Site (Rabot).

DUURZAAM: Groenten en fruit die niet verkocht worden in de Sociale Kruidenier worden herwerkt tot nieuwe producten. Niets gaat verloren.

GEZOND: Zonder bewaarmiddelen en met een laag suikergehalte.

VRIJWILLIGERSWERK: Vrijwilligers staan in voor de bereiding van de producten.

SOLIDAIR: Een deel van de producten wordt verkocht aan marktprijs, een deel aan een lagere prijs voor mensen met een beperkt inkomen. De opbrengst gaat naar de werking van de Sociale Kruidenier.

Rabot op je bord is een samenwerking tussen stadsakker De Site en Sociale Kruideniers Gent vzw, beide projecten van Samenlevingsopbouw Gent vzw.

Lavagraphics